Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


AMTO Nickerie levert middenkader af

NIEUW-NICKERIE - “Alle zeven eindexamenkandidaten van de school voor Avond Middelbaar Technisch Onderwijs (AMTO) Nickerie hebben de eindstreep gehaald”, zegt een trotse John Fräser, onderdirecteur van de school. Deze groep studenten behoort volgens Fräser tot de eerste lichting die in 2003 is gestart.

De AMTO Nickerie is in 2003 gestart met 72 studenten, van wie zeven het hebben volgehouden. Zes hebben elektro-techniek gestudeerd en één werktuigbouwkunde. Leerkracht Ginmardo Kromosoeto vindt dat de AMTO de hoogste technische opleiding in Nickerie is en dat de afgestudeerden nu 'de motor van de bedrijven' zijn. De jongens hebben volgens hem hard gestudeerd en werken allemaal. “Ik hoop dat zij de gelegenheid krijgen zich in de praktijk waar te maken.”

Volgens Maurice Soredjo, één van de afgestudeerden hebben zij als een team, doelbewust gewerkt. “Na de les werd er doorgestudeerd tot middernacht. We hebben elkaar echt ondersteund en kunnen ook met trots zeggen dat wij het hebben verdiend.” De school is een vierjarige opleiding en telt volgens Fräser 75 studenten, verspreid over drie studierichtingen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics