Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Nog geen directeur Scholengemeenschap Nickerie

Paramaribo - Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft nog geen geschikte kandidaten kunnen selecteren voor de sectie VWO/HAVO van de Scholengemeenschap Nickerie (SGN). De Ware Tijd verneemt dat het resultaat van de twee laatste sollicitatieoproepen pover is. De meeste geÔnteresseerden blijken niet bevoegd.

Intussen heeft het ministerie reeds gesprekken gevoerd met twee Nickerianen, terwijl er nog een kandidaat in Paramaribo moet worden geÔnterviewd. Onderwijsdirecteur Adiel Kallan verwacht dat er eind augustus advies kan worden uitgebracht aan minister Edwin Wolf. Het is de bedoeling om het SGN per 1 oktober in tweeŽn te splitsen. Als het zover komt, zal elke sectie door een directeur worden geleid.

De VOS-scholengemeenschap zal verdeeld worden in een sectie Voortgezet Onderwijs, bestaande uit de units VWO/HAVO en een beroepsgerichte tak, bestaande uit de Kweekschool (avf/bvf) en het Imeao. Deze indeling is nodig vanwege de enorme groei van de school in de afgelopen jaren. De splitsing was al geruime tijd in de planning, omdat het een zware job is voor ťťn persoon om leiding te geven aan zo een grote school.

Intussen zoekt het Minov ook naar een directeur voor het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI). Deze vacature heeft minder haast omdat het voordeel hier volgens Kallan is, dat het interim managementteam onder leiding van de ex-directeur en -minister Karan Ramsundersing, nog een half jaar aanzit.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics