Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Oudste bewoner Nickerie overleden

NIEUW-NICKERIE - De oudste bewoner van Nickerie is gisteren gecremeerd. Soemintra Swayember Bhawan is dinsdag in de vroege ochtend overleden in de leeftijd van 102 jaar. Al enkele maanden was zij door haar ouderdom bedlegerig. Haar gezichtsvermogen was ook slecht, maar ze bleef zingen omdat ze daarvan hield.

Bhawan is geboren op 25 april 1905 in Guyana. Zij was het vierde kind uit een gezin van acht. Op haar veertiende kwam zij als bruidsmeisje van haar zus naar Suriname en is hier gebleven. Kort daarna is ze getrouwd. Uit dit huwelijk zijn acht kinderen geboren, waarvan vijf in leven zijn. Zij heeft 60 kleinkinderen, 114 overkleinkinderen en 17 betoverkleinkinderen.

Bhawan heeft vooral in haar jonge jaren hard gewerkt. Zij heeft rijst en groente gepland, ook ging zij huis aan huis om kraamwerk te doen en was assistent-vroedvrouw. Vikram Bhawan, één van haar kleinzonen zegt dat hij veel van zijn oma heeft geleerd. Haar opvoeding was strak en ze was stipt. De overledene was geliefd bij de familie, wat bleek uit de belangstelling bij de uitvaart.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics