Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Twee nieuwe brandweerposten in voorbereiding

NIEUW-NICKERIE - “Indien alles goed afloopt zullen wij binnenkort twee brandweerposten in het district erbij hebben.” Dit zegt gewestelijke brandweercommandant, Waldemar Muskiet aan dWT. Volgens hem zijn de autoriteiten momenteel bezig aan de Corantijnpolder en op Henar te zoeken naar een “geschikte plaats” waar de posten kunnen komen.

Op dit moment verzorgt alleen de brandweerpost van Nieuw-Nickerie bluswerkzaamheden in het district. Volgens Muskiet krijgt Nickerie in september de beschikking over veertien functionarissen, die nu nog stage lopen in Paramaribo. Dit zal een versterking voor het beschikbare personeel betekenen.

Net als in Paramaribo en evenals in 2006, begint de Brandweer Nickerie ook deze vakantie met de droogweercampagne Tan Faya Basi. Met deze campagne wil de brandweer benadrukken hoe belangrijk het is dat de gemeenschap voorzichtig omspringt met vuur. Muskiet is erg blij dat de gemeenschap lering heeft getrokken uit de activiteiten van vorig jaar. Dit is te merken aan de cijfers van geregistreerde woningbranden in Nickerie. Tot nu toe heeft de brandweer van Nickerie slechts één woningbrand geregistreerd, veel minder dan voorgaande jaren. Volgens Muskiet is het streven om helemaal geen branden te hebben. Omdat brandpreventie voor iedereen duidelijk moet zijn, worden ook de scholen erbij betrokken om kinderen bewust te maken van brandgevaar. De informatie kunnen zij ook gebruiken wanneer zij aan het eind van het jaar bezig zullen zijn met vuurwerk. “De meeste gevallen die tijdens droogweer voorkomen zijn de grasbranden en ook dit willen wij voorkomen”, zegt Muskiet.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics