Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


‘Backtrack is een tijdbom’

Asha Chaturi, 06/09/2007

NIEUW-NICKERIE - “Dit is verschrikkelijk. Het is een tijdbom die elk moment kan ontploffen.” De situatie op de backtrackroute moet volgens parlementariër Hariette Ramdien (VVV) heel snel worden aangepakt voordat het escaleert. “Wat ik daar heb gehoord, ziet er niet rooskleurig uit. De situatie kan elk moment uit de hand lopen”, zegt ze. Dat de situatie een free for all is sinds districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar de route heeft opengegooid, kan de parlementariër niet begrijpen. Zij heeft er gisteren een oriëntatiebezoek gebracht nadat zij via de media enkele uitspraken hoorde zoals “sutu en kap makandra”.

Er is geen bewaking van de route en er kan van alles het land binnenkomen, zegt Ramdien. Er heerst een etnisch gevecht op de route. Drie nieuwe spelers hebben zich aangemeld sinds de dc de route heeft ‘losgelaten’. Zeven spelers onderhouden nu het traject. De vier boothouders die al 30 jaren de route onderhouden, zeggen dat zij een training hebben gevolgd van de Maritieme Autoriteit Suriname en dat hun boten zijn gecertificeerd. Volgens hen wordt er politiek gespeeld, want zij snappen niet dat de dc de route waar er orde en rust was, uit handen heeft gegeven.

Ramdien is voorstander van de backtrack, maar het moet op een ordelijke manier plaatsvinden. Vorig jaar heeft de minister van Buitenlandse Zaken Lygia Kraag-Keteldijk er een bezoek gebracht en volgens Ramdien zou ze de zaak verder bespreken met de andere ministeries, waarna er ordening zou komen. Tot nu toe is er niets van terecht gekomen. Voor de parlementariër is de situatie van dien aard dat er zelfs doden kunnen vallen als de boothouders elkaar te lijf gaan. Ze wil dat er op korte termijn een goed beleid komt, ordening in het taxiwezen en veiligheid. Haar grootste zorg is de controle op wat het land binnenkomt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

06-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics