Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Regering zoekt draagvlak voor onderhandeling West-Suriname

Paramaribo - De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Gregory Rusland, heeft voor de derde keer, vrijdag, de fractieleiders van de politieke partijen in de De Nationale Assemblee (DNA) uitgenodigd. Otmar Rodgers, Kenneth Moenne en Jules Wijdenbosch van respectievelijk NF, NDP en de VVV waren aanwezig om met de minister en leden van de onderhandelingscommissie van gedachten te wisselen over West -Suriname. ‘Deze aangelegenheid behoeft een nationale aanpak’, motiveerde de bewindsman het onderhoud met de fractieleiders. ‘En vanwege het belang welke de ontwikkeling van West-Suriname voor Suriname heeft voor een vrij lange periode.

Ondanks het gesprek met de fractieleiders ligt het in de bedoeling dat uiteindelijk deze kwestie integraal in DNA besproken zal worden. Uiteindelijk zullen er beslissingen worden genomen. Hij geeft aan daarom tijdens dit proces een zo breed mogelijk draagvlak te zoeken zodat beslissingen over de linie acceptabel worden voor de Surinaamse gemeenschap. Rusland geeft aan dat de posities van de regering en de bauxietmaatschappijen die in West-Suriname operationeel zullen zijn, nog steeds verschillen.

De onderhandelingen zijn daarom erop gericht om tot een overeenstemming te komen waarbij de neuzen van zowel de regering als de bauxietmaatschappijen straks in een richting zullen wijzen. ‘De fractieleiders hebben naar mijn gevoel ten aanzien van de aanpak van de regering zeer positief gereageerd. Er is daarom ook gevraagd voor verder overleg en nadere discussie. ‘Dit zal naar gelang de ontwikkelingen tijdens de onderhandelingen met de bauxietmaatschappijen plaatsvinden’, aldus minister Rusland.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics