Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Situatie backtrack dreigt te escaleren

NIEUW-NICKERIE - “Indien het zo door blijft gaan, zal de situatie op de backtrackroute eens escaleren”, zegt Purcy Best, één van de nieuwe spelers op de route. Best heeft twee weken geleden zijn boot ingezet op de backtrackroute. Volgens hem worden zijn arbeiders uitgelokt door andere boothouders. “Dagelijks wordt de politie gebeld door de andere boothouders alsof mijn boot niet mag varen.” Aan de taxihouders wordt door de boothouders gezegd dat zij geen passagiers zullen krijgen als ze mensen vervoeren voor Best. Hij heeft zijn arbeiders gezegd het hoofd koel te houden.

De nieuwe speler op de route vreest voor de gevolgen als op zekere dag één van de arbeiders zich niet meer kan beheersen. De positie van de vier boothouders die de route al jaren onderhouden is door de komst van de meerdere spelers op de route afgezwakt. Best is niet gewild op de route. De boothouders hadden zich gebundeld en vertikten het andere spelers toe te laten. Aan de prijs die voor de overtocht betaald moet worden, is te zien dat de concurrentie groot is. Vóórdat de vijfde speler zich had aangemeld kostte de oversteek SRD 30 per persoon. Nu wordt er SRD 20 gevraagd.

Dewinanan Baidjoe, één van de gevestigde boothouders, zegt dat de bedreigingen wederzijds zijn. Hij vertelt dat de boothouders zich nog steeds houden aan de voorgeschreven veiligheidsregels zoals afgesproken met districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar. “Hoe lang wij dit kunnen volhouden hangt van de situatie af”, zegt Baidjoe. Shankar heeft enkele weken terug de route weer opengegooid. Gewestelijke politiecommandant Kenneth Bruining zegt in een gesprek met dWT dat hij de situatie onder controle heeft en bij eventuele calamiteiten zal ingrijpen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics