Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Surinamers gedupeerd door AOW hiaat - oproep voor actie

Den Haag - Wie tussen zijn 15de en 65ste niet permanent in Nederland heeft gewoond krijgt, tot grote schrik van veel Surinamers, te maken met korting op zijn AOW. Vooral Surinamers zijn niet op de hoogte van deze dreigende situatie omdat zij ervan uitgaan dat Suriname tot 1975 deel uitmaakte van het Nederlandse Koninkrijk. Daarna zijn veel Surinamers, velen ouder dan 15 jaar, naar Nederland gekomen en Nederlander gebleven.

De heer Triloki (67) is boos om deze situatie. Hij heeft zijn hele leven zowel in Suriname als in Nederland hard gewerkt en moet nu rondkomen van een inkomen waarbij hij net zijn hoofd boven water kan houden. Juist omdat hij Nederlander wilde blijven is hij naar Nederland gekomen. Helaas blijkt dat hij slechts de helft van de AOW van een doorsnee Nederlander ontvangt. Hij snapt niet dat de regering dit onderscheid maakt maar weet niet wat hij als eenling eraan zou kunnen veranderen.

Linda Rigters van de FNV probeert mensen te mobiliseren om te protesteren tegen deze wantoestand. Zij signaleert dat veel mensen, ook politici, niet op de hoogte zijn van het feit dat Suriname een andere status had op dit gebied voor de onafhankelijkheid.

Iedereen wordt opgeroepen deze actie te ondersteunen door een briefkaart te sturen naar:

FNV

Naritaweg 10

1043 BX, Amsterdam

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

06-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics