Nickerie.Net, vrijdag 07 september 2007


Verhoogde bouwactiviteiten airport in Nickerie

NIEUW-NICKERIE - Met het oog op de verhoogde frequentie van het vliegverkeer van en naar het district Nickerie en de ontwikkelingen in West Suriname, is de luchtvaartdienst druk bezig bouwactiviteiten uit te voeren op Nickerie International Airport te Zeedijk.

Samuel Wens, airport manager zegt dat er een stappenplan wordt uitgevoerd om de mensen beter te accommoderen. Op de eerste plaats krijgt de beheerder een gerieflijk kantoor en ten tweede worden de vertrek- en aankomsthal in orde gemaakt. Ook de toren is intussen aangenamer gemaakt voor de luchtverkeersleiders terwijl de communicatieapparatuur is gerenoveerd en geïnstalleerd. In de toren bevinden zich nu alle instrumenten die een veilige landing op het vliegveld mogelijk maken.

Volgens Wens heeft de luchtvaartdienst regels en proberen de werknemers die altijd in acht te nemen. “Al zouden er geen verhoogde activiteiten zijn, zouden wij toch deze vernieuwingen aanbrengen. Want er zijn andere activiteiten die ontplooid zullen worden in de komende periode waarbij er gebruik zal worden gemaakt van onze airport. En er zit degelijk toekomst in de airport”, zegt Wens. Volgens hem past de renovatie geheel in het masterplan ‘Vliegveld Nickerie’ die eind jaren negentig is ontwikkeld. In dat plan moet er een terminal naar internationale maatstaven worden neergezet. In dat kader was de landingsbaan reeds gerehabiliteerd en naar internationale standaarden gebracht. De werkzaamheden worden uit eigen begroting uitgevoerd.

Gebruikers van het vliegveld zijn van mening dat ook het zandgedeelte van de weg naar de airport een structurele aanpak nodig heeft, want bij aanhoudende regens verandert de weg in een modderpoel. Hierdoor wordt het vliegveld onbereikbaar. De overheid zou naar mogelijkheden moeten uitkijken om dat deel van de weg te verharden, menen de gebruikers.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics