Nickerie.Net, zaterdag 08 september 2007


Mahawatkhan is diep teleurgesteld in alle 51 parlementariėrs
Geplaatst: 07/09/2007

Nickerie -  Oud-parlementariėr Leakat Mahawatkhan zegt dat hij erg teleurgesteld is in de huidige Assemblee. En hiermede bedoelt hij zowel de coalitie als de oppositie. Maar meer richting oppositie, omdat zij het niet verlenen van quorum als een soort wapen gebruiken om de vergaderingen niet door te laten gaan, denkende dat zij hierdoor de regering naar huis kunnen sturen. Mahawatkhan zegt dat het de oppositie ondanks alles toch niet zal lukken om de huidige regering naar huis te sturen, omdat die de meerderheid van het parlement heeft.

Hij zegt dat ook de oppositie net als de coalitie heeft gezworen “zo waarlijk helpe mij God almachtig” en wanneer het erop aankomt het belang van het volk te dienen, dan wordt dat niet gedaan. “Men komt dan met een heleboel obstructies om deze regering het leven zuur te maken.” Hij is van mening dat ondanks alles alle parlementariėrs een verantwoordelijkheid hebben naar het volk toe en tenminste de vergaderingen moeten bijwonen. De belangen van het volk moeten gediend worden en als de oppositie dan onheus wordt behandeld, is het de taak van het volk om te oordelen of het handelen van de voorzitter terecht of onterecht is geweest en dat moet dan meegenomen worden bij de komende verkiezing.

 Hij geeft aan alle leden als advies mee om in alle vergaderingen quorum te verlenen, zodat alle vergaderingen zoals gepland voortgang kunnen vinden. Hij geeft aan dat bij elke vergadering die geen voortgang vindt, de Staat Suriname SRD 12,000 kwijt is, omdat de reis van alle parlementariėrs die ver weg wonen wordt vergoed. Ook hun verblijf in een hotel wordt vergoed en alle andere zaken die aan een vergadering vooraf gaan hebben een groot kostenplaatje. Hij zegt dat een vervroegde verkiezing op zijn plaats zou zijn, omdat hij diep teleurgesteld is in alle 51 parlementariėrs.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics