Nickerie.Net, zaterdag 08 september 2007


ZON brengt thuiszorg dichterbij Nickerianen
Geplaatst: 08/09/2007

Nickerie -  Met de officiŽle opening van haar dependance in het district Nickerie, heeft ZON thuiszorg ervoor zorg gedragen dat nu ook behoeftige Nickerianen gebruik kunnen maken van professionele thuiszorg in hun eigen district. K.Gemert, directeur van Stichting ZON- thuiszorg zei in zijn toespraak dat dit filiaal heel goed is voor Nickerie. Vanuit Nickerie zijn zij vele malen gebeld en benaderd met de vraag of de tweede stad van Suriname met circa 38.000 bewoners ook gebruik zou kunnen maken van de diensten van ZON. Reden genoeg voor de directeur en zijn personeel om het ijzer te smeden als het heet is. Na gedegen onderzoek en voorbereiding heeft ZON- thuiszorg nu ook een goed ingerichte dependance in Nickerie draaien.

Gemerts haalde verder aan dat ZON ook moderne thuiszorg propageert en langzaam maar zeker veel bekendheid begint te genieten. Hij zei ook dat minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid dit initiatief erg toejuicht. Het ligt volgens Gemert in de bedoeling om in Nickerie alle relevante instanties er nauw bij te betrekken, zodat zij garant staan voor een optimale service in Nickerie. Verpleegkundig directeur Y. Meyerhoven haalde aan dat er niet veel was gedaan aan thuiszorg, maar dat met de komst van ZON het Dr. L. Mungraziekenhuis zeker volle ondersteuning zal bieden en waar nodig ook assistentie zal bieden als gezondheidsinstantie in Nickerie.

In een later stadium zal ook gekeken worden naar de mogelijkheid om een centrale dagopvang te creŽren voor ontspanning en activiteiten van ZON -cliŽnten. ZON- thuiszorg beschikt ook in Nickerie over gekwalificeerd personeel dat verantwoordelijk is voor de zorg van cliŽnten. De zorguitvoerende organisatie is dagelijks te bereiken aan de Gouverneurstraat. Buiten kantooruren kan men steeds gebruik maken van het alarmnummer 126. Enkele van de thuiszorgdoelgroepen zijn zorg voor Kanker - en DiabetespatiŽnten, zorg voor dementerenden en zorg voor postoperatieve - en terminale cliŽnten.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics