Nickerie.Net, dinsdag 25 september 2007


Bouw eerste overdekte tennisbaan Caribisch gebied in Nickerie loopt goed

NICKERIE – De Nickerie Tennisclub (NTC) is al vergevorderd met de uitvoering van haar plannen om aan de Skrivimankotistraat, in de Mr. Van Pettenpolder, een groot complex te bouwen. Reginald Li Fo Sjoe, voorzitter van de Nickerie Tennisclub, in gesprek met reporter Ashley Lieveld onder de overdekte tennisbaan. Deze wordt de eerste in het Caribisch gebied.

Op de achtergrond vinden de werkzaamheden plaats. De tennisbanen zijn al gestort en ook het dak van het overdekte gedeelte is af.

Volgens voorzitter Reginald Li Fo Sjoe is dit centrum uniek voor het Caribisch gebied en blijkt in ieder geval de ruimte zich erg goed te lenen voor het opzetten van de faciliteiten. Aan Times heeft Li Fo Sjoe de tekening en de begroting laten zien van de sportfaciliteiten. In het plan is opgenomen de bouw van drie tennisbanen, waarvan twee overdekt.

Op 1 oktober hoopt de NTC de eerste overdekte baan in gebruik te nemen, waardoor schooltennis kan worden geďntroduceerd. Daarna zal gefaseerd gewerkt worden aan de andere banen en faciliteiten. De tekening is vervaardigd door de architect Carel van Hest en de totale kosten van het project zijn geraamd op US$ 300.000. De stenen muur rondom het complex is al voltooid en de basis voor een kantine annex clubhuis is reeds gelegd.

Op de 1e verdieping van het gebouw komt een fitnesscentrum en een vergaderruimte. De mogelijkheid om logeerfaciliteiten op te zetten, uitsluitend voor gasten van de NTC, wordt bekeken. Ten aanzien van schooltennis wil de NTC-voorzitter kwijt dat dit in samenwerking met het ministerie van Onderwijs wordt geďntroduceerd. Voor de leraren lichamelijke opvoeding is er een tennismodule ingebouwd in het vakkenpakket, waardoor de leerkrachten in staat zijn tennislessen te verzorgen. “In de ochtenduren zullen de banen ter beschikking worden gesteld voor de jeugd, waardoor de jeugd kennis kan maken met de tennissport, waarmee talent kan worden opgespoord en ook kan worden gekweekt”, aldus Li Fo Sjoe. Hij geeft verder aan dat hiermee de NTC ook verzekerd zal zijn van nieuwe leden. Vanwege het sociale karakter wordt het voor de NTC ook mogelijk om donoren aan te spreken, waarbij in de eerste plaats wordt gedacht aan de CDFS.

In de plannen van de NTC zijn ook opgenomen voetbal en volleybal, zowel normaal veldvoetval als minivoetbal. Er is ook gedacht aan het plaatsen van zandbakken, waardoor ook gedaan kan worden aan strandvolley- en strandvoetbal. Daarnaast komt er een zwembad van 16 bij 9 meter en een beheerderwoning. Het bestuur van de NTC is van plan om van de overheid steun te vragen in de vorm van het beschikbaar stellen van bewakers en schoonmaaksters. Op de vraag of er grond voldoende is voor het opzetten van al de faciliteiten, antwoordt Li Fo Sjoe ontkennend. Hij geeft aan dat er meer ruimte van de overheid is gevraagd. Het gaat om het gedeelte achter de sporthal, dat in bruikleen is aangevraagd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

11-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics