Nickerie.Net, donderdag 20 september 2007


Herdenking geboortedag oprichter VHP
Geplaatst: 19/09/2007

Paramaribo -  Indien in leven zou Jagernath Lachmon, de oprichter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), op vrijdag 21 september 91 jaar zijn geworden. Echter heeft deze grote politicus, zes jaren geleden, het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. De VHP zal, zoals elk jaar weer traditie is geworden, deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ook voor deze keer heeft de VHP met de familie van wijlen Lachmon een programma in elkaar gezet dat op het Onafhankelijkheidsplein zal worden afgewerkt.

Om 9.00 uur zullen de activiteiten van start gaan met een gebed, gevolgd door enkele toespraken. Gelijk daarna zal traditiegetrouw een kranslegging plaatsvinden bij het standbeeld van Lachmon. De bedoeling van deze dag is om de verworvenheden en het onmisbare stempel dat voorzitter Lachmon op Suriname heeft gedrukt, te memoreren en daarmee in gedachten voort te gaan en mee te nemen, zegt Mahinder Rathipal, secretaris van de VHP. Volgens Rathipal was Lachmon een groot politicus die zeker een bredere kijk had op de politiek, niet alleen op nationaal gebied, maar ook internationaal. Ook was hij iemand bij wie je met alles en nog wat terecht kon. “Hij was heel begripvol en gaf daar waar nodig, zijn adviezen.

Hij was een staatsman die niet in hokjes dacht. Het land Suriname was primair voor hem en hij hanteerde een harmoniemodel, welke erin heeft geresulteerd dat wij vandaag de dag naast elkaar en samen met elkaar kunnen samenwerken en wonen. Onze bloementuin is een verworvenheid van hem.” Verbroederingspolitiek was een van de grootste idealen van Lachmon en volgens Rathipal proberen zij in de partij zoveel als mogelijk zijn ideaal, maar natuurlijk hier en daar wat aangepast aan de tijd, voort te zetten. “De vorming van deze regering is een bewijs van de verbroederingspolitiek van wijlen Jagernath Lachmon en als hij het had mogen meemaken dan zou hij er heel trots op zijn”, aldus Rathipal.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics