Nickerie.Net, woensdag 26 september 2007


Echtgenoot verkeersslachtoffer: “Mijn vrouw kon geen autorijden”

PARAMARIBO – Bij het verkeersongeval dat zondag op de J.S.P. Kraagweg in Coronie heeft plaatsgevonden waarbij twee doden zijn gevallen, is niet de 29-jarige Reshma Malaha de bestuurster geweest van het voertuig, maar Nicol Kisto. Dit meldt de diepbedroefde Toelsie Malaha, de echtgenoot van Reshma. “Mijn vrouw kon geen autorijden, laat staan dat ze met hoge snelheid reed.” Het was de 20-jarige Nicol Kisto die de auto bestuurde.

Volgens Malaha zaten er vijf mensen in het voertuig. “Reshma zat naast mij op de achterbank en naast haar zat een zekere Melvin die eigenlijk achter het stuur hoorde te zitten. Ik vraag me af waarom hij het stuur had overgedragen aan Nicol. Wij waren naar Nickerie geweest voor een baithak gana optreden voor de dc en waren op weg naar huis.”

Volgens Malaha was de snelheid waarmee Kisto reed tussen de 120 en130 kilometer per uur. Op een bepaald moment verloor zij de controle over het stuur en raakte het voertuig van de weg. Het voertuig ging enkele keren over de kop en kwam terecht in de trens. Op het moment dat het voertuig over de kop ging vlogen Melvin en het echtpaar Malaha uit de auto. “Ik zag mijn vrouw met haar gezicht in het water liggen zonder dat ze bewoog. Ik haalde haar uit het water zonder mij te realiseren dat ze dood was. Ik zag Melvin een eindje verder kruipen en voor hem was het ook moeilijk om overeind te komen. De andere dame die ook voorin zat, probeerde ook uit de auto te komen. Twee vrouwen die langsreden hebben haar hulp aangeboden en het lijk van Nicol uit het voertuig gehaald.”

De politie en de brandweer arriveerden na een uur ter plekke en het duurde ook dik twee uren voordat de drie gewonden met de ambulance naar Paramaribo zijn vervoerd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

20-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics