Nickerie.Net, zondag 23 september 2007


91ste geboortedag wijlen Lachmon herdacht
Geplaatst: 22/09/2007

Paramaribo -  ĎVoorzitter Lachmon is een begrip voor de VHP en voor de hele Surinaamse samenleving. Voorzitter Lachmon zal blijven leven in onze harten. Hij zal blijven leven in de harten van elke VHP-er in Paramaribo en de districten en de uithoeken van Suriname. Voorzitter Lachmon zal blijven leven in de harten van een ieder die de beginselen, de ideeŽn en de opvattingen van de VHP van Lachmon lief hebben. Voorzitter Lachmonís ideeŽn zullen blijven leven in onze beginselen en in onze politiekvoering.í Met deze woorden gaf vice-president Ramdien Sardjoe gisteren op het Onafhankelijkheidsplein te kennen dat de voorzitter en oprichter van de VHP lijfelijk niet aanwezig was, maar dat hij voor altijd in ieders hart zal blijven voortleven.

Indien hij in leven zou zijn, zou gisteren de voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij (VHP), Mr. Jagernath Lachmon, zijn 91ste geboortedag herdenken. Speciaal voor deze herdenking is zijn vrouw Fawzia Lachmon- Abdul Sovan naar Suriname afgereisd. Van heinde en verre waren partijparticipanten en loyalisten naar het Onafhankelijkheidsplein gekomen om samen met familie Lachmon en de huidige partijvoorzitter de 91ste geboortedag van wijlen Lachmon te gedenken. In dit kader werden er kransen bij het standbeeld van Mr. Jagernath Lachmon gelegd door zijn vrouw Fawzia Lachmon-Abdul, de vice-president en tevens partijvoorzitter Ramdien Sardjoe, ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh en anderen. Zijn geboortedag wordt vanaf zijn verscheiden in 2001 herdacht door het leggen van kransen bij zijn standbeeld op het Onafhankelijkheidsplein.

De ceremoniŽle plechtigheid ving aan met het zingen van het volkslied, gevolgd door een gebed. Hiernaast werden er gedichten voorgedragen en enkele liederen ten gehore gebracht. De vice-president memoreerde ook de vele verdiensten van Mr. Lachmon en liet zijn levensloop de revue passeren. Volgens hem heeft de partij de partnerschappen zoals gesmeed door Lachmon en de ideologie kunnen voortzetten en dat is duidelijk de afgelopen zes jaren gebleken.

Santi Sieuw

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics