Nickerie.Net, woensdag 26 september 2007


Liakat Mahawatkhan: Itlos-uitspraak was verwachtbaar

NICKERIE – “De uitspraak van het Itlos in het maritieme grensgeschil tussen Suriname en Guyana heeft niets te maken met het feit dat Ronald Venetiaan nu president is van ons land”, zegt Liakat Mahawatkhan aan Times. Hij benadrukt niet gelukkig te zijn met de uitspraak, maar merkt op dat “je nooit weet waarvoor het goed is”.

De ondernemer/politicus zegt dat bij elke andere regeringsleider dezelfde uitspraak uit de bus zou zijn gekomen, omdat er volgens hem meer achter steekt. Zeker drie grote mogendheden staan achter Guyana, waardoor de uitspraak is beïnvloed. Mahawatkhan noemt daarbij de namen van de Verenigde Staten van Amerika (VS), Canada en Engeland. Hij denkt dat de VS een dikke vinger in de pap heeft, omdat dit land denkt via Guyana het buurland Venezuela, dat ook olie-exploraties ontplooit, onder druk te zetten. “De regering kon een dergelijke uitspraak dus niet voorkomen, vandaar dat we ons als natie gewoon moeten neerleggen bij de uitspraak.”

Mahawatkhan wijst er ook op dat met betrekking tot economische voordelen nog niets is bewezen. Suriname ligt lager dan Guyana “en wie weet ligt er nog veel voor ons land in het verschiet.” Hij denkt dat de uitspraak ook beter geanalyseerd moet worden. Mahawatkhan vindt overigens dat Suriname met water veel kan bereiken, als ertoe wordt overgegaan drinkwater te produceren voor de wereldbevolking, daar bewezen is dat op vele plaatsen in de wereld een tekort aan drinkwater ontstaat. Hiermee zou volgens de ondernemer veel meer geld verdiend kunnen worden dan met olie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

26-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics