Nickerie.Net, vrijdag 28 september 2007


Minder illegaal Guyanees vlees in Nickerie

NICKERIE - Het is momenteel waarneembaar in het district Nickerie, dat minder illegale vlees en vleesproducten via de ‘backtrack’-route uit Guyana ons land binnenkomen. “Er zijn geen statistieken, maar het afgelopen jaar zijn wij meerdere malen gestuit op vlees en vleesproducten in supermarkets en restaurants waarvan de eigenaren de herkomst niet konden aangeven”, zegt een functionaris van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in het district desgevraagd aan de krant.

"Wij treffen geen ongekeurde vlees en vleesproducten meer in freezers,” zegt hij verder. Dat wil volgens hem echter niet zeggen dat er geen illegaal vlees uit Guyana meer in ons land verkocht wordt. Hij houdt er rekening mee dat de opkopers een andere list hebben bedacht. Volgens de BOG-functionaris overheersen eieren uit Guyana nu de Nickeriaanse markt.

"De kippeneieren afkomstig uit Guyana hebben een andere kleur dan het doorsnee Surinaamse kippenei," geeft de functionaris aan. De mensen moeten op heterdaad betrapt worden om tot actie te kunnen overgaan. Het binnensmokkelen van niet gekeurde etenswaren wordt als misdrijf aangemerkt, omdat de volksgezondheid op die manier in gevaar wordt gebracht. Vanuit andere bronnen is de krant medegedeeld dat zelfs illegale groenten en broden uit Guyana ten verkoop worden aangeboden in het rijstdistrict.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

27-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics