Nickerie.Net, vrijdag 28 september 2007


Sardjoe had beter uitspraak verwacht

PARAMARIBO - Vicepresident Ramdien Sardjoe had voor Suriname een andere en betere uitspraak verwacht van het Internationaal Zeerechttribunaal. Hij zei dat er nog wel kanttekeningen kunnen worden geplaatst bij het vonnis, maar tevens zei hij dat de uitspraak bindend is.

Sardjoe zegt dat er geld noch moeite bespaard is om de Surinaamse zaak te verdedigen. In totaal hebben er achttien internationale deskundigen aan deze zaak gewerkt. Hij is tevreden over het werk en de inzet van deze deskundigen. De vicepresident zegt dat er gekeken moet worden waar het accent op wordt gelegd. “We moeten niet alleen kijken naar wat Guyana heeft gehad, maar we moeten ook kijken naar wat ze niet hebben gehad”, aldus de vicepresident. Hij roept een ieder die het met dit land en volk meent op met vereende krachten datgene te benutten wat wij hebben gehad.

Sardjoe zegt het op prijs te stellen dat de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, een brief heeft gericht naar de president, waarin wordt aangegeven dat hij ontvangen wil worden ten einde de aangelegenheden met betrekking tot de uitspraak te bespreken. “De president heeft binnen een dag gereageerd door een brief te schrijven naar de voorzitter van de NDP waarin het belang van de samenwerking wordt toegejuicht en onderstreept”, aldus Sardjoe.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

27-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics