Nickerie.Net, zaterdag 29 september 2007


Parbo Bier nu ook in blik

Lorenzo Irion, 29/09/2007

Paramaribo - Parbo Bier verschijnt nu ook in blik. “Een must om de wereldwijde ontwikkeling bij te benen”, zegt directeur Onno Rombouts trots. De verovering van de blikverpakking is een trend die zich mondiaal manifesteert, zegt de brouwerij-directeur. De blikproductielijn is een hoogtepunt in de geschiedenis van Parbo, maar ook van Suriname, omdat het de eerste bliklijn is die ooit in het land in gebruik is genomen. Rombouts en commercial manager Marlon Telting noemen als voordelen van de blikverpakking het lichtere gewicht ten opzichte van de flessenverpakking, maar ook het gemak ervan bij het gebruik, het transport en het natraject van gebruik.

Met een sissend geluid openen minister Joyce Amarello-Williams van Handel en Industrie ad interim en Parbo-directeur, Onno Rombouts, de eerste blikken Parbo Bier. De Surinaamse Brouwerij is vanaf gisteren officieel begonnen met de verkoop van bier in blikverpakking van 33 centiliter en een halve liter.-.Met een sissend geluid openen minister Joyce Amarello-Williams van Handel en Industrie ad interim en Parbo-directeur, Onno Rombouts, de eerste blikken Parbo Bier. De Surinaamse Brouwerij is vanaf gisteren officieel begonnen met de verkoop van bier in blikverpakking van 33 centiliter en een halve liter.-.

Voor het milieu vormt het geen hinder, want het recyclen van aluminium is de laatste tijd ‘in’. De bedrijfsleiding geeft toe dat de productie van het blikgoed bijna evenveel kost als dat van de fles, maar het draait allemaal om het gemak waar om de klant vraagt, verdedigen zij. De productie in deze verpakking, die per dag 20.000 per uur van de halve liter telt en 33.000 per dag van de 33 centiliter, concentreert zich eerst in Suriname. “We willen de lokale markten eerst goed bedienen, voor we de vleugels uitslaan naar de regionale markten in Frans Guyana, Curaçao en Brits Guyana”, zegt directeur Rombouts. De 33 cl kost SRD 3,25 (ca. 0,85 Eur) en de halve liter SRD 3.75 (ca. 0, 90 Eur). Hij en Telting die dWT in een exclusief interview te woord staan, geloven niet dat Parbo in blik de mini djogo en liter djogo zullen verdrijven. Ze hebben elk hun doelgroep en locatie van gebruik. De directeur noemt de productielijn een enorme investering, zonder het bedrag te noemen. Uit bedrijfstrategische redenen.

Het nieuw verpakt product is officieel in gebruik genomen door minister Joyce Amarello-Williams, ad interimminister voor Handel en Industrie. Zij prees de durf van directie en personeel om het geloof in eigen kunnen en om zo te investeren in deze voor Suriname nieuwe ontwikkeling. Telting ziet de activiteiten van Parbo, zoals Parbo Night, nu probleemloos vergunning krijgen, omdat een vereiste bij openbare vermakelijkheden is dat er geen gevaarlijk verpakkingsmateriaal waaronder flessen gebruikt mogen worden. Met de blikverpakking is de weg open voor Parbo om het product vrijelijk te laten vloeien op gelegenheden. Het heugelijk feit is gisteravond ingeluid met een Parbo Night op het naastgelegen sportveld van de brouwerij.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics