Nickerie.Net, zaterdag 29 september 2007


Ronald Hooghart: 'Acties Bouterse voor persoonlijke macht’
Geplaatst: 29/09/2007

Paramaribo -  ‘Het is schijn en het enige waarmee hij zit, is dat het decemberproces voor de deur staat. Hij zoekt alle mogelijkheden om het te saboteren. Elke actie die Bouterse op touw zet op dit moment, heeft niet veel te maken met Suriname en de goede verhoudingen in Suriname. Ze hebben slechts te maken met het 8-december proces. Dit is de reden waarom de man het volk in zijn scenario’s verwikkelt. Want als de grenskwestie zo een belangrijk punt van discussie was, had hij, toen hij aan de macht was, het grensdispuut in het zuiden van Suriname allang besproken en had hij ook de mensen op straat gebracht om die zaak op te lossen’, zegt Ronald Hooghart een beetje geďrriteerd tegenover DBS.

Hij is van mening dat Bouterse plotseling wel mensen op straat wil om te protesteren tegen de uitspraak door het Internationaal Arbitrage Tribunaal. Eerder deze week werden aanwezigen bij de vergadering op de berm medegedeeld dat maandag men de straat op zal gaan om zijn misnoegen te uiten ten aanzien van de uitspraak in het grensgeschil in het kustgebied van Suriname en Guyana.

Over de acties die Hooghart voerde tijdens de regeerperiode van president Wijdenbosch, zegt hij het volgende: ‘Ik had toentertijd acties gevoerd niet om persoonlijke macht, maar Bouterse voert nu acties om persoonlijke macht en niet om het volksbelang onder geen enkele voorwaarde.’ Hooghart geeft verder aan niet fel te zijn als Desi Bouterse punt van bespreking is, maar dat er onschuldige mensen zonder enige protest zijn vermoord.

Marijan Setrodikoro

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics