Nickerie.Net, zaterdag 29 september 2007


IndiŽr Viswanathan Anand wereldkampioen schaken

Mexico City - Viswanathan Anand heeft zaterdag in Mexico-Stad de wereldtitel schaken in de wacht gesleept.Hij zal volgend jaar in een tweekamp opnieuw spelen om de titel tegen de Rus Vladimir Kramnik,de onttroonde wereldkampioen.

Anand had in de veertiende en laatste ronde aan een snelle remise tegen de Hongaar Peter Leko genoeg om de eerste plaats veilig te stellen. De met wit spelende IndiŽr werd het al na twintig zetten met Leko eens om het punt te delen.De koploper kwam daarmee uit op het knappe totaal van 9 punten. Anand was in Mexico de enige speler die geen enkele neerlaag kreeg te slikken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NOS

30-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics