Nickerie.Net, zaterdag 29 september 2007


Radjkoemar Randjietsingh: “Het volk is wijs genoeg om niet achter Bouterse aan te lopen”

PARAMARIBO – VHP-ondervoorzitter tevens assembleelid Radjkoemar Randjietsingh gelooft niet dat de bevolking zich zal laten meesleuren in de avonturen van Desi Bouterse. Het volk heeft het door dat Bouterse de grenskwestie aanpakt om de massa te mobiliseren de regering naar huis te sturen.

Randjietsingh vindt Bouterse laf, omdat hij nooit precies kan aangeven wat verkeerd is en hoe hij de problemen in het land zou aanpakken. Hij heeft zijn kansen in drie perioden gehad, maar het heeft het land er niet beter van gemaakt. Randjietsingh vindt dat het Internationaal Zeerechttribunaal op basis van normen en uitgangspunten een uitspraak heeft gedaan. “Laat Bouterse mij uitleggen op welk punt we ondeskundig waren en wie ondeskundig is. Hij heeft thans het hoogste woord, maar ik weet niet hoe hij het zou aanpakken als hij het voor het zeggen had.”

Randjietsingh gelooft niet dat de regering, zoals beweerd wordt, bezig is om alle rijkdommen weg te geven. “Er is met Cambior een overeenkomst gesloten en wanneer de multinationals bereid zijn geld te investeren, moeten wij op sommige punten meegaan met hun voorwaarden. Als dit aangemerkt wordt als uitverkoop, laat Bouterse dan komen uitleggen hoe hij het anders zou aanpakken.”

Volgens de parlementariër is de situatie in Suriname nu beter dan voorheen. “Ik zeg niet dat alles koek en ei is. Er gaan veel dingen fout, maar de regering probeert een balans te vinden om de leef-, woon- en werksituatie te verbeteren.” Hij verwijt de regering evenwel van slechte communicatie met de bevolking. Volgens Randjietsingh moet de bevolking beter ingelicht worden, zodat er meer begrip kan ontstaan. Hierdoor wordt voorkomen dat anderen het volk opjutten en op stang jagen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

29-09-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics