Nickerie.Net, dinsdag 02 oktober 2007


Gebrekkige start VOJ-scholen Nickerie

NICKERIE – Muloscholieren in Nickerie kunnen nog even genieten van een paar vrije dagen. Doordat de reparatiewerkzaamheden aan de muloscholen nog niet zijn afgerond, kunnen de lessen nog niet op een adequate manier aanvangen.

“Hé jongeman, weg met die oorbellen”, klonk een strakke en forse stem van directeur Donk van de Bueno Bibazschool, gisteren bij de start van het nieuwe schooljaar. “Op deze school komt u om te leren en te presteren,” sprak hij de leerlingen disciplinair. 

De Sitalsinghschool heeft niet eens zijn deuren kunnen openen terwijl de Schneiders-Howardschool heel gebrekkig het nieuwe schooljaar heeft gestart. "Van de zeventien leskolen zijn tien half gerenoveerd, terwijl zeven nog helemaal niet af zijn. 210 studenten moeten vanwege overmacht naar huis gestuurd worden en twee klassen combineren we in een leslokaal,"zegt directeur Dipopawiro. Hij mocht van zijn superieuren uit Paramaribo naar eigen inzichten handelen. De derde en vierde klassen heb ik besloten niet naar huis te sturen, maar op creatieve wijze met ze bezig te zijn. Als ik twee weken van mijn vakantie niet had opgeofferd om de timmerlieden te wijzen welke lokalen prioriteiten hebben, zou de school vandaag ook niet opengaan.”

De Bueno Bibazschool had wel een vlekkeloze start, terwijl meer dan 300 leerlingen van Mulo Paradise vanwege renovatiewerkzaamheden aan een brug de school niet konden bereiken. Er is geen zicht op wanneer de renovatie bij de Sitalsinghschool afgerond zal zijn. Dipopawiro hoopt de volgende week met de reguliere lessen te kunnen beginnen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

02-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics