Nickerie.Net, vrijdag 05 oktober 2007


IMEAO blijkt een noodzaak

NIEUW-NICKERIE - Het Instituut voor het Middelbaar Economisch Administratief Onderwijs (Imeao) in Nickerie is volgens directeur Niermalkoemar Badloe een noodzaak. Sinds vorig schooljaar is het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling gestart met een Imeao. Leerlingen hebben nu meer mogelijkheden om beroepsgericht te studeren. Was het eerder zo dat je naar de kweekschool moest, nu kan je een keuze maken tussen de Kweekschool en het Imeao.

Badloe die vanaf dit schooljaar directeur is van de Kweekschool en het Imeao, zegt in een gesprek met dWT dat hij dit schooljaar vier klassen heeft op het Imeao, een schakelklas en twee klassen minder heeft op de Kweekschool. Elk jaar waren er vier eerste klassen, dit jaar zijn er slechts twee. Er hebben zich meer leerlingen ingeschreven op het Imeao. Hierdoor is er een tekort ontstaan aan lokalen, waardoor er een pendelende klas zal zijn. Badloe was sinds 2003 directeur van de VHK-scholengemeenschap. Vanaf dit jaar is het gesplitst. Het VWO en HAVO heeft een nieuw directeur in de persoon van Nino Tjon A Joe.

 Volgens Badloe is er elk jaar een tekort aan boeken. Dit vangen ze op door zelf te kopiŽren. Badloe zegt dat hij heel blij is dat hij als directeur niet meer hoeft te pendelen en ter plekke kan zijn op school. Tot vorig jaar moest hij pendelen, daar de scholen op twee locaties waren. Om goed directie te voeren, moet je ter plekke zijn, zegt hij tenslotte.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics