Nickerie.Net, vrijdag 05 oktober 2007


Backtrack tot nader order dicht

NICKERIE - Manschappen van het Nationaal Leger en de politie hebben gisteren, in opdracht van districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar van Nickerie, alle activiteiten op de backtrackroute voor onbepaalde tijd stopgezet. De laatste tijd is er te vaak sprake van geweld bij de illegale oversteekplaats, zegt gewestelijk politiecommandant Kenneth Bruining desgevraagd aan de krant.

"De maatregel van de burgervader is op zijn plaats, want er kon elk moment een uitbarsting plaatsvinden. De boothouders die de oversteek onderhouden, willen niet graag dat andere spelers zich aandienen", zegt Bruining. Sinds twee nieuwe boothouders kort geleden met de oversteek van passagiers van start zijn gegaan, zijn de problemen begonnen, weet Bruining de krant te vertellen. "Er vinden zowel verbale als non-verbale handelingen plaats op de aanmeerplaats en de mogelijkheid tot escalatie is niet uitgesloten." Gisteren moet er zijn gespuugd in het gezicht van een bootsman. Waarschijnlijk moet dit de directe aanleiding zijn geweest voor de burgervader om de zaak tot nader orde te sluiten.

Om twaalf uur toog een gezamenlijke eenheid van politie en militairen naar de locatie waar de bootjes meren en werden de boothouders op de hoogte gesteld van het besluit van de dc. Vanaf dat moment mocht geen enkele boot meer de oversteek doen naar Guyana. Bootjes die uit Guyana kwamen met opvarenden mochten die afzetten en indien er Guyanezen waren die naar huis moesten, mochten die wel meegenomen worden. Drie boten die toch andere personen vervoerden, zijn aan de ketting gelegd door de politie en militaire patrouille.

De burgervader wil volgens bekomen informatie een delegatie van de boothouders ontvangen om problemen uit te praten. Als partijen tot een vergelijk kunnen komen, kan de route reeds maandag weer opengesteld worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / SME Times

04-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics