Nickerie.Net, maandag 08 oktober 2007


CGX-topman Kerry Sully: ‘Wij beginnen een nieuwe race en het is tijd door te gaan’
Geplaatst: 06/10/2007

Canada -  De Canadese exploratiemaatschappij CGX Energy Inc. is al hard op weg om heel vroeg in het volgend jaar te starten met exploratie voor de kust van Guyana, bekend als het Corantijn bassin dat als nummer een staat genoteerd als “undiscovered resource potential”, volgens CGX. Tijdens een energyconferentie in Canada, zei CGX -topman Kerry Sully, dat zij beginnen aan een nieuwe race en het tijd is door te gaan.

Sully herinnerde ook eraan dat CGX zeven jaren heeft stil moeten zitten, en dat zij in die tijd genoeg tijd hebben gehad om hun gegevens opnieuw te analyseren en nu gaan voor een 3D – programma dat het mogelijk maakt om exploratie gegevens nauwkeuriger vast te stellen. CGX Vice-president Warren Workman haalde aan dat behalve op een diepte van 13.000 voet in Eagle en Wishbone West, er tussen de 15000 – 20000 voet welke gemarkeerd staat als Eagle Deep significante olie reserves moeten voorkomen. Met de uitvoering van het 3D seismisch plan zal nagegaan worden in hoeverre het mogelijk zal zijn om via een enkele put verschillende zaken eruit te halen. Sully bevestigde ook dat CGX binnen een week of twee kenbaar zal maken met wie een “joint venture” zal worden gemaakt.

Het is verwachtbaar dat grote oliebonzen uit Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië zeker interesse zullen tonen. Voorts is ook kenbaar gemaakt dat volgens het geologisch onderzoek eerder gedaan door de V.S., geschat wordt dat het bassin zowat 15 miljard vaten olie herbergt. Tijdens een presentatie kruidde Sully het geheel met een beeld van een open gebarsten champagnefles. Een zeer opgewekte CGX- President zei dat de uitspraak van de Rechtbank van de Verenigde Naties een grote overwinning is. Naar zeggen van Sully is de winst behalve voor Guyana ook voor Suriname. Bij eventuele ontdekking zal er een heleboel infrastructuur vereist zijn. Sully praat nu reeds van een opkomende evolutie van diensten in zowel Georgetown als over de grens in Nickerie en Paramaribo.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics