Nickerie.Net, maandag 08 oktober 2007


Tjon A Njoek directeur VWO/HAVO Nickerie
Geplaatst: 06/10/2007

Nickerie -  Per 1 oktober 2007 is er een officiële splitsing gekomen in het directeurschap van de middelbare scholen in Nickerie. Nirmalkoemar Badloe die jaren de leiding heeft gehad van de scholengemeenschap Nickerie, is nu aangesteld als directeur van het IMEAO en de Kweekschool die op een complex zijn gevestigd. De leiding van het HAVO en de VWO-school ligt nu in handen van de pas benoemde directeur Nino C. Tjon A Njoek.

In gesprek met Tjon A Njoek deelde hij DBS mede dat de studenten die wel enigszins op de hoogte waren van de splitsing nogal versteld stonden toen hij het woord voerde bij de aanvang van het nieuwe schooljaar. Samen met een docentenkorps van dertig man zal Tjon A Njoek zijn beste beentje voortzetten om bijkans 450 studenten goed en kwalitatief onderwijs te laten genieten. Tjon A Njoek deelde verder mede dat onderlinge verdraagzaamheid, goede communicatie en teamwork van eminent belang zijn om garant te staan voor resultaten. Hij zei dit omdat in het verleden duidelijk is gebleken dat er op verschillend vlak heel wat onrust leefde en dat zowel studenten, het ministerie, de gemeenschap en ouders van studenten op de hoogte hiervan waren.

Het streven is verder om de nodige rust, orde en harmonie terug te brengen. Volgens Tjon A Njoek die al 14 jaren in het onderwijs zit, kunnen studenten danig aanvoelen of er spanningen zijn, wat eigenlijk niet gezond is. Qua leermateriaal zei Tjon A Njoek dat er nogal wat tekorten zijn, maar dat zij proberen die op te lossen. Behalve een tekort aan materiaal, snakt de school ook nog naar een leraar Spaans en een leraar Engels. Tjon A Njoek die letterlijk een “made in Nickerie” product is, spoort alle Nickerianen aan om door te blijven studeren tot zover zij kunnen en dat zij na voltooiing van hun studie zeker weer hun krachten komen geven aan de verdere ontwikkeling van hun district. Tjon A Njoek heeft goede voornemens en is zeer optimistisch gestemd dat dit schooljaar weer goede vruchten zal afwerpen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics