Nickerie.Net, vrijdag 05 oktober 2007


'Wilde verhalen’ over omkoop politieagenten

NICKERIE - “Wilde verhalen”, zegt gewestelijk politiecommandant Kenneth Bruining over verhalen die de ronde doen als zouden politieagenten in dienst zijn van de backtrack-operators. “Politiemensen worden door de staat betaald. Als er agenten zijn die gelden ontvangen van boothouders, horen ze dan niet thuis in het korps”, zegt een zelfverzekerde politiechef.

Hosselaars op de illegale backtrackroute beweren dat politieagenten van de bureaus Corantijn en Waldeck niet tegen hen zullen kunnen optreden, aangezien ze de agenten hebben omgekocht. "Aangiften tegen ons gedaan bij deze twee posten worden niet in behandeling genomen, omdat wij deze twee politiestations controleren, wij betalen de agenten", wordt vaak gebezigd door medewerkers van de boothouders en tassensjouwers bij de aanmeerplaats. Zelfs een zoon van een bekende boothouder neemt deze aantijging tegen de politie regelmatig in de mond: "Ze zijn in dienst van ons." Enkele personen die regelmatig gebruik maken van de backtrackboten hebben hun beklag gedaan bij de krant over de manier waarop agenten vaker worden besproken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

05-10-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics