Nickerie.Net, donderdag 11 oktober 2007


Inspecteur Katisa: ‘Nogal tevreden over start nieuw schooljaar’

Geplaatst: 11/10/2007

Nickerie -  Onderwijsinspecteur van Nickerie, de heer Roy Katisa zei dat hij nogal tevreden is over de start van het nieuw schooljaar in zijn rayon. Zo zijn volgens hem alle 459 kleuters geplaatst. Dit is in vergelijking met het vorig schooljaar iets minder. Het vorig schooljaar hadden zij aan 485 kleuters een plaats moeten bieden. Er zijn nog op verschillende openbare scholen wat problemen met klassen van zeker meer dan 35 leerlingen. Qua bemensing en leermiddelen van en op de scholen zei Katisa dat dit geen probleem is. Sommige scholen vertonen een achterstand in de bouw of renovatie. Hij noemde daarbij de O.S. Hamptoncourt 1 en de Sitalsingh Muloschool. Er is ook een tekort aan schoonmaaksters.

De inspecteur van Onderwijs in Nickerie sprak de hoop uit dat er tenminste nog een basisschool komt in de van Mr. J. van Pettenpolder gelet op de uitbreidingen en de bevolkingsdichtheid in dit woongebied. Voorts doet hij een beroep op de ouders om toe te zien dat hun studerende kroost op tijd haar huiswerk en lessen afmaakt. Ook het gedrag van de kinderen moet nauw in de gaten worden gehouden voordat dit leidt tot negatieve gevolgen. De start van de scholen in Wageningen en Coronie is ook goed geweest, vertelde Onderwijsinspecteur Dennis Malone. Malone draagt de verantwoordelijkheid van de scholen gelegen in die gebieden.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

11-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics