Nickerie.Net, vrijdag 12 oktober 2007


Ex-dc Ramadhin: “Stuur geen militairen op burgers af”

NICKERIE – “Militairen afsturen op weerloze hosselaars bij de illegale oversteekplaats van het Corantijnstrand naar Guyana moet onmiddellijk stoppen”, zegt Hardeo Ramadhin. Ramadhin was drie jaar districtscommissaris van Nickerie en vindt dat de militaire tijd allang voorbij is in Suriname. "De politie moet de orde handhaven, militairen horen in de kazerne thuis", zegt hij verontwaardigd.

De ex-burgervader zegt dat districtscommissaris Shankar advies moet inwinnen om de problemen bij de backtrackroute op te lossen. “Dan weer sluit hij, dan weer opent hij de route; het lijkt wel een toneelstukje”, aldus Ramadhin. "Ik vraag mij ook af of de vertegenwoordiger van de regering een prijs moet vaststellen voor de oversteek of een rooster moet samenstellen voor een beurtvaartsysteem.

"Tijdens mijn periode voerde ik een gedoogbeleid. Ik heb de oversteek nooit stopgezet. "Ik roep de regering op om onmiddellijk op te treden en dit probleem op regeringsniveau op te lossen. Moeten wij eerst wachten tot er een dode te betreuren valt, vraagt Ramadhin zich af. Hij verwijst naar de vechtpartijen, waarbij wapens worden getrokken. Ook militairen zijn daarbij betrokken. Shankar heeft reeds bij de eerste sluiting van de backtrack afgelopen woensdag een gezamenlijk politie en militaire eenheid ingezet om de grensoversteekplaats te bewaken. De Marine heeft dinsdag vier boten aan de ketting gelegd, omdat boothouders, ondanks de sluiting van de oversteekroute toch activiteiten ontplooiden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

12-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics