Nickerie.Net, maandag 15 oktober 2007


Nieuw kantoor voor Santokhi, maar hoofdbureau politie komt ook

Martin Redjodikromo, 15/10/2007

Paramaribo - Vanuit een spikplinternieuw gebouw met modern interieur, veiligheidsvoorzieningen en een prijskaartje van meer dan een half miljoen SRD houdt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie vanaf vandaag audiëntie. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het nieuwe gebouw op het terrein van zijn departement op de hoek van de Henck Arronstraat en de Mr dr JC de Mirandastraat. Zijn nieuwe domein staat in schril contrast met het kantoor in het houten gebouw op de hoek dichtbij het trottoir, van waaruit Santokhi de afgelopen drie jaren de veiligheid van het gehele land moest coördineren.

“En wanneer mensen zeggen dat we bezig zijn een politiestaat te worden, dan zijn het mensen die boter op hun kop hebben. Het zijn die mensen die een probleem hebben met de politie. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt,” zei de bewindsman onbevreesd tijdens de officiële opening van zijn nieuwe werkruimte compleet met vluchtroute.

“Maar er komt meer, weet u waar u al jaren een bordje ziet met ‘Hier komt het hoofdbureau van politie’, ook daar gaan we binnenkort een aanvang meemaken.” Allemaal zaken om de infrastructuur van een rechtsstaat te helpen bewaken. “En als mensen zeggen we gaan een prijs daarvoor moeten betalen, dan gaan we het betalen!” benadrukt Santokhi.

Het gebouw staat er nu wat eenzaam bij, geflankeerd door de oude houten gebouwen van Justitie & Politie en Natuurlijke Hulpbronnen. Maar volgend jaar moet er een modern identiek gebouw uit de grond worden gestampt, want ook andere afdelingen hebben een representatieve werkruimte nodig. Met de bewindsman verhuizen een aantal afdelingen mee naar het nieuwe gebouw.

Dat de nieuwe departementsruimte er nu pas staat, terwijl het contract al in 2004 was beklonken en de belofte was om het in honderd werkdagen op te leveren, komt doordat het ministerie van Openbare Werken moeilijke tijden heeft moeten doorstaan, verklaart minister Ganeshkoemar Kandhai van OW. Bij diens aantreden liepen er strafzaken tegen haast het hele management op OW in de kwestie-Balesar. “Maar wij gaan door op de ingeslagen weg om projecten van deze regering uit te voeren. Het is wel moeilijk, maar met de beschikbare nieuwe mensen zullen wij de job toch klaren.”

Aansluitend hierop wilde de justitieminister kwijt, dat bepaalde topambtenaren soms belangrijke projecten tegenhouden, omdat zij geen politieke verantwoordelijkheid dragen, terwijl de ministers wel aansprakelijk hiervoor worden gesteld. “Dus soms lijkt het erop dat ministers niet willen werken, maar er zijn ergens ambtenaren die de boel tegenhouden

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

15-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics