Nickerie.Net, zaterdag 20 oktober 2007


Telesur traineert vrijgeven interconnectie tot laatste moment

PARAMARIBO - Telesur heeft Digicel en Uniqa gisteren tot in de late uurtjes laten wachten voor het tekenen van de documenten die de interconnectie moeten openstellen. Uniqa-directeur Tyrone Alberto zegt dat Telesur had aangegeven rond 17:00 bij zijn bedrijf te komen voor de ondertekening. Uren later was er taal nog teken van Telesur te bekennen. Hetzelfde was te constateren bij Digicel. Digicel-topman Michel Tjin A Djie zegt het onbehoorlijke gedrag van Telesur zat te zijn.

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) heeft bepaald dat de gesprekken rond de interconnectie op 18 oktober achter de rug moeten zijn. Digicel en Uniqa hebben gisterenavond omstreeks tien uur wel een onderlinge interconnectie-overeenkomst getekend. Rond 19:30 belde een Telesur-functionaris naar Digicel om aan te geven dat een delegatie om 20:30 uur langs zou komen om het document te tekenen. Als reactie hierop zei Tjin A Djie te hopen dat partijen nog aan het gestelde ultimatum kunnen voldoen. Alberto zegt ook niet blij te zijn met het lange wachten. Mochten partijen niet uit deze zaak komen dan is zijn bedrijf bereid apparatuur en kennis ter beschikking te stellen om een eigen interconnectie te openen.

De TAS heeft eerder duidelijk gemaakt dat de interconnectie zowel fysiek als commercieel op uiterlijk 29 oktober een feit moet zijn. Bij het ter perse gaan van de krant was nog niet duidelijk of Telesur zich aan de spelregels zou houden of niet.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

19-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics