Nickerie.Net, zaterdag 20 oktober 2007


VMD-voorzitter Gokoel: ‘Have en goed Wageningers binnenkort op de veiling’

Geplaatst: 19/10/2007

Nickerie -  VMD’s voorzitter Hemantkoemar Gokoel heeft voor de zoveelste maal alarm geslagen over de situatie te Wageningen die met de dag erger aan het worden is. Sedert 2006 wordt er volgens hem op intensieve wijze en op allerlei vreedzame manieren geprobeerd hun tegoeden bij de SML te innen om hun schulden te betalen. Helaas zegt Gokoel dat zij steeds nul op het bord krijgen.

 Verschillende brieven naar toppers van het land w.o. President Venetiaan, VP Ramdien Sardjoe en DNA-voorzitter Paul Somohardjo hebben ook geen gewenste resultaten opgeleverd. Zelf hebben de leden van de VMD ook een schrijven gestuurd naar de DNA-leden van Nickerie van wie wel enkelen hebben gereageerd. Na een schrijven naar de heren Tilak Sharman en Geetepersad Gangarampanday hebben zij uiteindelijk groen licht gehad om hun tegoed die bij de SML ligt te verifiëren, wat zij wel zeer op prijs hebben gesteld. Alle stukken van de 96 leden die samen de VMD vormen zijn gelicht. Zeker 76% van de leden kon zich na verificatie terugvinden in wat ze moeten innen van de SML voor hun geleverde diensten.

De totale schuld welke door de SML uitbetaald moet worden aan de VMD’ers bedraagt US $ 1.050.000. Dit bedrag is volgens Gokoel exclusief een overeenkomst die in 1996 is getekend. Het is naar zeggen van Gokoel kort dag en zij doen een dringend beroep op de centrale overheid om een oplossing te brengen in deze kwestie. De nood is al zo hoog dat binnenkort have en goed van verschillende VMD-ers op de veiling zullen worden verkocht, omdat de schulden niet betaald kunnen worden. Wageningers die studerende kinderen hebben zijn niet meer in staat om de studie te betalen. Van een VMD-er is bekend dat twee van zijn studerende kinderen op de universiteit terug zijn gefloten omdat zij hun financiële verplichtingen niet kunnen nakomen. Ook studenten die op de Avondopleidingen zitten kunnen niet verder. Navraag heeft verder uitgewezen dat kinderen niet met voldoende schoolmateriaal naar school gaan en ook met hongerige magen les zitten te volgen. “Zelfs onze brand-, ziekte- en autoverzekeringen kunnen wij haast niet meer betalen”, zegt Gokoel.

Een bezoek aan Sociale Zaken voor de aanvraag van een dokterskaart levert de VMD-ers vaak “bigi taki” op dat zij “Moni man” zijn en geen kaart nodig hebben. Gokoel zegt dat het nog erger gesteld is daar de EBS de elektriciteitstoevoer van zeker vier huishoudens al heeft afgesloten. Uit welingelichte bronnen is ook bekend geworden dat tegen dit weekeinde nog eens 40 huishoudens in het donker zullen komen te zitten. In de loop van de volgende week zal de EBS nog eens 70 gezinnen buiten haar elektriciteitsnetwerk gooien. “Terwijl het gras groeit, sterft het paard, er moet een oplossing gevonden worden”, haalde Gokoel aan. Als er geen spoedige oplossing komt, zullen de banken al de volgende week overgaan tot veiling van have en goed van de VMD-ers.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics