Nickerie.Net, zaterdag 20 oktober 2007


SLM nog niet uit rode cijfers

Eliézer Pross, 20/10/2007

Paramaribo - De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is tegen alle verwachtingen in marktleider op alle routes die zij onderhoudt, inclusief de Mid-Atlantische route. Dit, in tegenstelling tot de voorspellingen van critici als zou de SLM ophouden te bestaan als gevolg van liberalisatie van deze route. “Wij hebben zelfs een 12 procent groei meegemaakt in de eerste helft van 2007, ten opzichte van vorig jaar”, zegt waarnemend directeur Clyde Cairo in gesprek met de Ware Tijd. Deze successen worden echter teniet gedaan door de record olieprijzen op de wereldmarkt.

Liberalisatie van de Mid-Atlantische route, gepaard gaand met verschillende tegenslagen met de nationale carrier hebben geresulteerd in verliezen voor het staatsbedrijf in de afgelopen twee jaar. “Wij hebben dit jaar bijzondere veerkracht getoond om marktleider te zijn op alle routes. Maar de olieprijzen zijn een probleem. Het streven op dit moment is om dit jaar break-even af te sluiten. Maar wij zijn er nog niet”, aldus Cairo.

Het herstructureringsproces is intussen in volle gang. Het staatsbedrijf heeft alle nevenactiviteiten als de catering, cargo afhandeling en andere afgestoten om zich uitsluitend te richten op zijn core business: luchtvaart. Daarnaast zijn er plannen voor uitbreiding van de vliegroutes en het aanschaffen van nog minimaal een vliegtuig.

Deze hele week is het bedrijf door de International Aviation Transport Association (IATA) gecontroleerd op de geldende internationale luchtvaartstandaarden voor certificering. Er zijn, volgens Cairo, 10 tot 15 kleine ‘verbeterpunten’ geconstateerd die binnen een maand moeten worden aangepakt. “Ik denk dat de SLM binnen zes maanden IOSA-gecertificeerd (IATA Operational Safety Audit) zal zijn”, zegt de SLM-topper optimistisch.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

20-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics