Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Borstbeeld Lachmon krijgt waardige plaats

NICKERIE - Het 'Comité Plaatsing Borstbeeld Mr Lachmon Nickerie' streeft ernaar om heel binnenkort het borstbeeld een waardige plaats te geven in het district Nickerie. Door tussenkomst van het comité heeft directeur/eigenaar Edmund Kassimbeg van CHM het borstbeeld aan de Nickeriaanse gemeenschap geschonken, zegt Kries Bindrabanpanday.

Bindrabanpanda, voorzitter van het comité, zegt dat de voorkeur is om het beeld te plaatsen tussen het commissariaat en de volkszaal in het bestuurscentrum van het district. "Kan vanwege de overheid het niet op deze locatie geplaatst worden, dan komt het te staan op het Willemsplein tegenover Hotel Residence Inn. Hier zal hij staan in een rechte lijn met Mahatma Gandhi."

Lachmon was een volgeling van de Mahatma, geeft Bindrabanpanday aan. Volgens hem is zestien vierkante meter en niet meer dan tienduizend SRD nodig om dit project te realiseren. Sponsors in het district hebben reeds hun toezegging gedaan, zegt de voorzitter. “Het streven is om op 16 januari volgend jaar, bij de jaardag van de VHP, over te gaan tot onthulling. We hopen om dit alles met succes te kunnen afronden en het borstbeeld van Lachmon, als Nickeriaan tevens als nationale leider, een waardige plaats te geven.” Times of Suriname

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

20 -10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics