Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Minister Santokhi onnodig door het slijk gehaald
Geplaatst: 17/10/2007

Paramaribo -  Het in duigen vallen van de pleziervaart van de minister van Justitie en Politie in het afgelopen weekend, schijnt een bittere nasmaak te hebben. Zo worden er allerlei insinuaties gedaan en is de minister door het slijk gehaald. Echter heeft een goede vriend van de minister, een zekere N.H. die zich ook op de boot bevond, zijn relaas gedaan tegenover DBS. Hij wenst daarmee zaken graag te ontzenuwen en recht te trekken.

Omstreeks elf uur vertrok de delegatie, bestaande uit zeven personen, allen voorzien van een zwemvest, richting Commewijne vanaf de steiger van Marina Doerga. Na een poos van wal te zijn geweest, begon de onstuimigheid op de Surinamerivier parten te spelen. De grote golven waarmee de rivier gekenmerkt werd, brachten de boot tot wankelen. Dit was zo ernstig dat de minister het besluit nam om in het water te springen.

‘De minister zag het gevaar in; daarom is hij gesprongen om erger te voorkomen. We hebben gegild om hulp. Na ongeveer een half uur gedobberd te hebben, is een vissersboot erop uitgerukt om hulp te bieden. De visser was afgegaan op het hulpgeroep. Na de redding kwam de aluminiumboot van het Korps Politie Suriname aan om hulp te bieden. In duidelijke bewoordingen gaf hij DBS te kennen zich beslist niet te kunnen voorstellen dat over dit voorval allerlei Indianenverhalen de ronde doen in de gemeenschap. Enkele van deze burgers hebben er zelf niet voor geschroomd om met valse informatie naar een lokaal medium (red. Suriname Times) te stappen, enkel en alleen om de minister onnodig door het slijk te halen. N.H. vermoedt dat dergelijke handelingen afkomstig zijn uit een contra politieke kamp.

Asha Bhagwat


Minister Santokhi: ‘Ik heb een jurist ingeschakeld’
Geplaatst: 17/10/2007

Paramaribo -  ‘Ik heb een jurist ingeschakeld.’ Dit is de reactie van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie op het artikel van Suriname Times waarin er wordt gesuggereerd dat de minister niet eerlijk is geweest over zijn boottochtje van zondag. In het artikel staat dat er helemaal geen sprake was van zware golven, zoals in het persbericht van het ministerie is vermeld, maar dat de minister en gezelschap op een onverantwoordelijke wijze bezig waren te feesten op een speedboot met flink wat alcohol.

Minister Santokhi zegt dat men voor de rechter dat moet komen verklaren. ‘Het is triest. Wij hebben inmiddels al voldoende ervaring hoe men met deze informatie en incidenten omgaat als er een minister bij betrokken is. Om die reden hebben we getracht zo snel mogelijk die transparantie te creëren.’ Volgens de minister zijn er mensen die moeilijke momenten hebben doorgemaakt en aan de andere kant moeten die mensen ook beschermd worden. ‘Wij hebben aangegeven wat er gebeurd is, de locatie, waar en hoe het gebeurd is en het tijdstip en nu komen er reacties dat het helemaal ten zuiden van de Surinamerivier heeft plaatsgevonden.’

 De minister vindt dit belachelijk en vindt dat we een beetje rekening moeten houden met het leed dat mensen hebben meegemaakt. Hij kan als getrainde persoon op verantwoorde wijze met deze zaken omgaan. De minister benadrukt nog eens dat hij een jurist heeft ingeschakeld om na te gaan of de berichtgeving strafrechtelijke aspecten heeft overtreden en dat men daarop dan correctieve maatregelen treft. Bij de publicatie het artikel is er geen wederhoor toegepast en slechts afgedaan met 'onbereikbaar voor commentaar'. ‘Als men de eer en goede naam van de minister bewust wenst aan te tasten door middel van een tendieus bericht, dan moet men ter verantwoording geroepen worden voor de rechter. Ik ben blij dat ik heel wat medestanders in dit land heb maar ik houd ook rekening met mijn tegenstanders.’

Natalie de Bruijn

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27 -10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics