Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Nickerie start spoedig 2de opleiding psychosociaal counselor

Nickerie -  De Associatie van Counselors in Suriname (AcS) en de WiN -groep zijn bezig voorbereidingen te treffen voor de start van de tweede opleiding tot psychosociaal counselor. Counseling is gericht op het versterken van de veerkracht en het probleemoplossend vermogen van mensen. Gedurende de opleiding die twee jaar duurt, wordt aan de cursisten kennis en vaardigheden bijgebracht om mensen daarin te ondersteunen waar zij het net moeilijk hebben en net niet over de drempel kunnen komen.

De opleiding die een HBO – niveau heeft, omvat een theoretisch gedeelte van 200 uren, zelfstudie en het actief en onder begeleiding counselen. Aan deze opleiding mogen geïnteresseerden meedoen die minimaal een MBO-opleiding hebben afgerond.Voorts is het ook vereist dat de participant een werkkring heeft en ook bereid is enige jaren in Nickerie of in Coronie te werken. De opleiding wordt in zijn geheel gedraaid in het WiN-huis op het CCN- complex. Na een voorlichtingsbijeenkomst en de selectiegesprekken wordt in november een aanvang gemaakt met de opleiding.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18 -10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics