Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Nieuwe spelers wachten op heropening backtrackroute
Geplaatst: 17/10/2007

Nickerie -  Terwijl de backtrackroute Suriname Guyana vice versa gesloten is, roeren nieuwe spelers zich om hun diensten aan te bieden. Zeker twee nieuwe boothouders maken zich klaar om binnenkort te varen. Volgens bronnen heeft een van de nieuwe jongens zelf zijn bootje al klaar, terwijl de andere nog enige voorbereidingen treft.

Er is ook gezegd dat deze spelers binnenkort hun verzoek zullen richten aan de districtsleiding om deze te informeren van hun voornemens. Aangegeven is dat zij de mogelijkheid bekijken om vanuit zeker vier verschillende locaties te kunnen uitvaren, naar gelang de behoefte daartoe aanwezig zal zijn. Het passagiersaanbod zal voor een groot deel uitmaken van waar er gevaren zal worden met alle veiligheidsvoorschriften in acht. De locaties Clarasluis, Rijsdijksluis en de welbekende route vanuit het Corantijnstrand zijn vooralsnog genoemd.

Uitvaren vanuit de Nickerierivier is ook niet uitgesloten. Het ziet er naar uit dat de open westelijke grens steeds meer spelers in beweging brengt die ook een graantje willen meepikken op deze lucratieve route, waar nog steeds een gedoogbeleid wordt gevoerd. Het is DBS ter ore gekomen dat degenen die het toch nog wagen overgezet te worden naar Guyana, eventjes 25 Amerikaanse dollars moeten neertellen voor een trip van een kwartiertje. Dit is veel meer dan een reis van Nickerie naar Paramaribo vv die op de koop toe veel langer duurt, zegt een gebelgde kleine man die vaak gebruik maakt van deze route om zijn zaken te doen. Wanneer de backtrackroute weer opengegooid zal worden blijft onbekend.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27 -10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics