Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Suriname weer in regionale tourismeorganisatie

Paramaribo - Suriname participeert na geruime tijd weer binnen de Caribische Tourisme Organisatie (CTO) op ministerieel niveau. Deelname stagneerde omdat het land achterstallig was met contributiebetalingen. Deze zijn inmiddels aangezuiverd en minister Richel Apinsa (TCT) bevindt zich momenteel in Puerto Rico om de 30ste jaarvergadering van de CTO bij te wonen. De bijeenkomst met als thema 'De volgende generatie: leren van het verleden, voorbereiden op de toekomst' eindigt op 24 oktober.

"Het is voor ons land een goede gelegenheid om, gezien de groei die de toerismesector in ons land doormaakt, ervaringen op te doen, notitie te nemen van recente ontwikkelingen alsook bilateraal gesprekken te voeren met de leiding van de CTO", zegt TCT in een persbericht.

Bij de opening van de vergadering zaterdag zei secretaris-generaal Vincent Vanderpool-Wallace dat het thema van de bijeenkomst het vertrouwen van de regio benadrukt dat de komende jaren het toerisme in de regio zal groeien en gekenmerkt zal worden door een meer bedrijfsgerichte aanpak. Door een scala aan maatschappelijke factoren heeft de sector niet de aandacht gekregen, die het verdient als de belangrijkste economische bedrijvigheid in het Caribisch Gebied. Ook is de sector onvoldoende geanalyseerd, wat noodzakelijk was voor een betere besluitvorming, zei Vanderpool-Wallace. "Dit alles zal nu gaan veranderen", stelde hij.

Ondertussen is besloten het Caribisch Gebied als n enkele toeristische plek te promoten. "Als je het leuk vindt of niet, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Als je meer bekendheid van het Caribisch Gebied kan bewerkstelligen, zullen alle destinations in de regio daarvan profiteren", zegt CTO-voorzitter Allen Chastenet in een interview.

De nieuwe marketing campagne is ondertussen al begonnen in New York City en Toronto, waar billboards voor individuele Caribische landen onlangs zijn vervangen door advertenties voor de hele regio.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics