Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Toekomstperspectieven Surinam Airways verbeterd

PARAMARIBO, 22 okt – De toekomstperspectieven van de SLM zijn sterk verbeterd het afgelopen jaar. Dit zegt Clyde Cairo, lid van het SLM-management. Ondanks de verhevigde concurrentiestrijd op de Mid-Atlantische route en de stijgende brandstofprijs, worden goede prestaties neergezet.

“We zijn het pad opgegaan van groei. We zitten in een hevige concurrentiestrijd met KLM en Martin Air en ik kan wel zeggen dat we de laagste tarieven hebben op de Mid-Atlantische route”, zegt Cairo. Het marktaandeel is toegenomen met ruim tien procent, wat ook te merken is in het bedrijfsresultaat. De grootste rem op de groei vormt de brandstofprijs die ruim vijftig procent van de kosten beslaat.

Een reeks strategische maatregelen moet helpen het hoofd boven water te houden. Onder meer zullen de regionale lijndiensten meer aandacht krijgen. Curaçao en Miami wordt een voorname rol toebedeeld. De 747-300 zal naar alle waarschijnlijkheid in 2008 vervangen worden door een 747-400. Door de groei zal afvloeiing van personeel niet meteen nodig zijn

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

22-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics