Nickerie.Net, maandag 22 oktober 2007


Gerard Spong respecteert elk vonnis in proces decembermoorden

Het proces tegen Desi Bouterse en de andere verdachten van de Decembermoorden in Suriname begint op 30 november, 25 jaar na dato. Strafpleiter Gerard Spong verleent de Surinaamse regering juridische bijstand.Pro deo en ondanks aanhoudende doodsbedreigingen.

 Gerard Spong. Foto GPD/Peter ElenbaasWordt het een ingewikkeld proces?
,,Nee, het gaat eigenlijk om gangbare strafbare feiten. Iedere Surinaamse rechter heeft eerder moordzaken behandeld. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Het enige organisatorische probleem zit hem in de schaal. Er zijn 25 verdachten, van wie de heer Bouterse een speciale aanpak vergt. Maar verder is het een ordinaire moordzaak. Het is natuurlijk allemaal wel heel bijzonder, maar de juridische zaak zelf is er een van dertien in een dozijn.'' 

Hoe zal het aflopen?
,,Ik verwacht een veroordeling. Ik zal een zeer onbevredigd gevoel hebben als er een vrijspraak uitrolt. Maar ik ben jurist genoeg om, als een Surinaamse rechter tot een zodanig vonnis komt, dat vonnis te respecteren.''

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Leidsch Dagblad

29 -10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics