Nickerie.Net, donderdag 25 oktober 2007


Internationaal congres over zorg en welzijn in Nickerie

Nickerie - Tal van internationale deskundigen nemen deze week in Nieuw Nickerie deel aan een congres over welzijnszorg en psychosociale gezondheid. Het vijfdaagse congres is een initiatief van de WiN Groep. Centraal thema is 'duurzaamheid in zorg'. Het uitwisselen en delen van kennis met Surinaamse vakgenoten staat centraal.

Tobi Graafsma van de WiN Groep - NickerieTobi Graafsma van de WiN Groep

De WiN Groep is een samenwerkingsverband van het Cultureel Centrum Nickerie en het Welzijnsinstituut Nickerie, twee lokale organisaties voor cultuur, zorg en welzijn. Ook het Nickerie Aids Team en Bureau Alcohol en Drugs Regio West leveren een bijdrage aan het samenwerkingsverband.

Tobi Graafsma, woordvoerder van de WiN Groep, is blij met de komst van de vele deskundigen naar het Surinaamse rijstdistrict. "Tijdens het congres zullen deze professionals de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen doornemen. En we laten onze partnerorganisaties zien wat de WiN Groep doet op het gebied van gehandicapten- en seniorenzorg."

Tal van belangrijke onderwerpen op het gebied van welzijn en zorg komen tijdens het congres aan de orde. Er wordt onder andere gesproken over psychiatrische stoornissen bij gehandicapten, de aanpak van jeugddelinquenten en suïcidepreventie onder Hindoestanen.

 Prof. dr. Frits Boer - Win Congres Nickerie Prof. dr. Frits Boer

Prof. dr. Frits Boer is een van de sprekers op het congres Een van de sprekers op het congres is prof. Dr. Frits Boer, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het AMC, het Amsterdams Medisch Centrum. Hij zal een voordracht houden over de gevolgen van trauma's. "Frits Boer doet dit samen met een wetenschapper uit Suriname", benadrukt Graafsma. Een formule waar de WiN Groep veel van verwacht. Graafsma hoopt dat dit namelijk leidt tot een optimale uitwisseling van kennis en een goede samenwerking tussen Europese en Surinaamse wetenschappers.

Volgens Graafsma is het congres niet alleen belangrijk voor de regio Nickerie. "Heel Suriname kan profiteren van deze kennis. Het congres is voor mij geslaagd als de professoren in alledaagse bewoordingen kunnen uitleggen wat de stand van zaken is in de wetenschap en hoe wij daarmee aan de slag kunnen."

Opleidingen

De Win Groep is tevens actief op onderwijsgebied. Dit jaar staan er drie Hbo-opleidingen op stapel over zorg, bestuursmanagement en opleiding voor counselors. De opleiding Zorg wordt gegeven in samenwerking met het Mondriaan College in Den Haag. Voor de opleiding Bestuursmanagement wordt samengewerkt met Bascule in Nederland, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Radio Nederland

22-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics