Nickerie.Net, donderdag 25 oktober 2007


Internationaal congres over zorg in Nickerie van start gegaan

door Danny Jibodh

Nickerie - Op maandag 22 oktober heeft WiN voorzitter Drs. Guno Kletter de officiële startsein gegeven voor de start van een vijf-daagse congres dat een internationaal karakter heeft. Het congres met als thema “duurzaamheid in de zorg” heeft ervoor gezorgd dat meer dan dertig wetenschappers van binnen- en buitenland in Nickerie verblijven om samen middels workshops en presentaties te brainstormen over een aantal vraagstukken dat betrekking heeft op het thema. Het is dan ook voor het eerst dat een congres van zo een kaliber is georganiseerd in het district Nickerie.

De WiN groep bestaande uit de Stichtingen Cultureel Centrum Nickerie en Welzijns Instituut Nickerie, hebben maanden van te voren alle voorbereidingen getroffen om de wetenschappers naar Nickerie te krijgen. Via hun netwerken i.o. Nederland hebben zij steeds de volle ondersteuning genoten om het congres te organiseren. Ook hebben het Bureau Alcohol en Drugs Regio West en het Nickerie Aids Team een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het geheel.

Het doel van dit congres, is een beeld te geven van de stand van zaken op de verschillende vakgebieden die Win Groep bestrijkt. In de loop van deze week zullen nog meer notabelen in Nickerie arriveren om hun bijdrage te doen. Naar verwachting zal ook de first lady van Suriname mevrouw Liesbeth Venetiaan-Vanenburg het congres toespreken, alsook een vertegenwoordiger van de Ambassadeur van het Koninrijk der Nerderlanden.

Congres programma

Sfeer beelden start Internationaal congres over zorg in Nickerie

Eerste gasten paseren de ingang naar het congres complex

Eerste gasten passeren de ingang naar het congres complex

Congres registratie

Registratie congresbezoekers

Participanten op weg naar het congres

Participanten op weg naar het congres

deelnemers aan workshops

Deelnemers aan workshops

Drs.G.Couterier tijdens een van de workshops

Drs.G.Couterier tijdens een van de workshops

WiN voorman Guno Kletter (r) in gesprek met Egbert de Bruin uit Nederland

 WiN voorman Guno Kletter (r) in gesprek met Egbert de Bruin uit Nederland

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Stichting WiN

22-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics