Nickerie.Net, donderdag 25 oktober 2007


Hi Jet vliegt zwaar gewonde technicus naar Paramaribo over

NICKERIE Felicio Albertzoon, de technicus die dinsdagmiddag laat met de geknakte televisiemast van Rasonic op het dak van de studio van dit station terechtkwam, is gisteren met een helikopter van Hi Jet naar Paramaribo vervoerd.  Hij moet in Paramaribo verder verpleegd worden. De man moet volgens bekomen informaties bij de val op het dak een schedelbasisfractuur hebben opgelopen en ook drie ribben hebben gebroken. Het is niet uitgesloten dat hij ook andere inwendige kneuzingen heeft gehad. De brandweer moest in actie komen om hulp te verlenen.

Felicio Albertzoon, de technicus die dinsdagavond met een deel van de mast van Rasonic op het dak van de studio terechtkwam, wordt per helikopter afgevoerd.

Volgens de directie van het mediabedrijf was Albertzoon bezig met de werkzaamheden op de mast en gaat het om een gerenommeerd bedrijf dat hiertoe de opdracht had gekregen. Anders dan geruchten die in de plaatselijke samenleving circuleren, gaat het niet om amateurs die het werk uitvoerden. De twee andere technici die eveneens met de mast naar beneden waren gevallen, mochten dinsdag na medische controle naar huis.

Het station zal voorlopig uit de lucht blijven totdat er een onderzoek is gedaan naar het voorval. Van het ministerie van Arbeid Technologische ontwikkeling en Milieu verneemt Times dat er van die zijde ook een onderzoek zal komen naar de oorzaak van het ongeluk. Het ongeval komt op een ongelukkig moment, omdat het tv-station bezig is voorbereidingen te treffen om zijn 10-jarig bestaan te vieren in november. Volgens Rasonic is het afknakken van de mast een ongekend dieptepunt in het bestaan van het mediabedrijf. Alle mogelijkheden zullen bekeken worden om het bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Zoals de kaarten nu ervoor staan, zal een geheel nieuwe mast opgezet moeten worden. Intussen is vernomen dat ook de antennes en andere noodzakelijke apparatuur die is beschadigd, reeds zijn besteld.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

25-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics