Nickerie.Net, dinsdag 30 oktober 2007


First Lady Venetiaan bij afsluiting internationaal congres
Geplaatst: 26/10/2007

Nickerie -  Na een serie succesvolle workshops tijdens het internationaal congres over duurzaamheid in zorg, is vrijdag feestelijk afgesloten. Alle speeches, workshops, trainingen en lezingen hadden te maken met zorg en welzijn. Speciaal voor de afsluiting van het congres reisde presidentsvrouwe Liesbeth Venetiaan af naar Nickerie. Zij sprak lof uit aan het adres van de organisatoren van het goed opgezette congres. Mevrouw Venetiaan benadrukte in haar toespraak dat de kracht van samenwerkingsverbanden met lokale partijen leidt tot win-win situaties.

First Lady Liesbeth VenetiaanFirst Lady Liesbeth Venetiaan

De First Lady haalde aan dat een congres, waarop veel zaken worden besproken zeker de samenleving in het algemeen en die van Nickerie in het bijzonder ten goede zullen komen. Ze haalde verder aan dat mensen die jarenlang ploeteren met de geringe mogelijkheden, de kans hebben gehad om kennis en nieuwe methodieken aangereikt te krijgen, waardoor de kwaliteit van de hulpverlening verder kan groeien in een positieve richting. Bij het ontwikkelen van methodieken vraagt mevrouw Liesbeth Venetiaan dan ook extra aandacht voor de specifieke Surinaamse familie- en gezinssystemen en de daarbij behorende mogelijkheden en onmogelijkheden.

 “In onze multiculturele samenleving is dit aspect een must”, zei mevrouw Venetiaan. De presidentsvrouwe is ervan overtuigd dat het congres zeker zal bijdragen aan de verdere positieve ontwikkeling van de kwaliteit van de zorg in Nickerie. De sleutel tot succes voor duurzaamheid in de zorg ligt naar zeggen van mevrouw Venetiaan in het streven naar invulling van naar Surinaamse maatstaven toepasbare doelen. Het geheel werd afgesloten met een wervelende cultureel optreden van verschillende groepen.
Voor vandaag staat een wetenschappelijke dag gepland waar wetenschappers zoals Professor Dr. Remy Hirasing en Professor Dr. Frits Boer ook van de partij zullen zijn. Hirasing is hoogleraar jeugdgezondheidszorg aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, terwijl Professor Boer als hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie verbonden is aan het AMC/UvA en de Stichting Bascule.

Sfeerbeelden van de laatste congresdag

First lady wordt verwelkomd door Dr. Tobi Graafsma van de WiNgroep terwijl Win voorzitter Drs. Guno Kletter toekijkt

Een van culturele groepen die optrad bij de afsluiting van het congres

Voor haar vertrek mocht de first lady een schilderij in ontvangst nemen

Voorzitter Elias van het CCN Complex

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

26-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics