Nickerie.Net, zaterdag 27 oktober 2007


Vissers op heterdaad betrapt bij slachten zeeschildpad

NICKERIE – Drie vissers die gisteren op heterdaad betrapt werden bij het slachten van een zeeschildpad, zijn door de politie van Nickerie aangehouden. Nadat medewerkers van ‘s Lands Bosbeheer (LBB) Nickerie een tip hadden ontvangen dat er op een adres te Zeedijk een zeeschildpad werd afgeslacht, trokken zij samen met de politie van het ressort Waldeck erop uit. Op het opgegeven adres aangekomen werden 3 personen aangetroffen die bezig waren het vlees van een krapé schildpad te verwijderen. De mannen van LBB en de politie troffen alleen nog het schild van het dier met de kop, de staart en wat ingewanden aan. De mannen zijn aangehouden, terwijl de overblijfselen van het dier in beslag zijn genomen.

Deze zeeschildpad is gisteren door mannen van LBB Nickerie en de politie van post Waldeck in beslaggenomen op een adres te Zeedijk. Drie mannen zijn aangehouden die bezig waren het dier te slachten. Deze zeeschildpad is gisteren door mannen van LBB Nickerie en de politie van post Waldeck in beslaggenomen op een adres te Zeedijk. Drie mannen zijn aangehouden die bezig waren het dier te slachten.

Naar Times verneemt gaat het om een jonge zeeschildpad. Volgens verklaringen van de vissers hebben zij het dier op zee gekocht van enkele Guyanese vissers. Noch de politie noch LBB geloven daar iets van.

Het is niet de eerste keer dat LBB Nickerie vissers betrapt op het slachten van zeeschildpadden. Enkele maanden terug werd aan de rechteroever van de Nickerierivier, dichtbij de monding, twee van zulke zeeschildpadden aangetroffen door LBB. Naar alle waarschijnlijkheid hadden de stropers toen lont geroken en de benen genomen. Van de twee zeeschildpadden was het vlees van een reeds meegenomen en werd alleen het schild aangetroffen. Het ander dier kon nog gered worden en werd weer te water gelaten.

De krapé zeeschildpad komt merendeels voor bij zandstranden met vegetatie. Daar er bij de monding van de Nickerierivier zo een strand is, bestaat het vermoeden dat de beesten ook daar tot hun broedplaats hebben gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze zaak buiten proces worden afgehandeld en wacht de stropers een fikse boete.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Time of Suriname

27-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics