Nickerie.Net, dinsdag 30 oktober 2007


Back-trackroute vrijdag weer open: boothouders moeten zich laten registreren
Geplaatst: 30/10/2007

Nickerie -  Na een periode van sluiting, heeft dc Bhagwatpersad Shankar gisteren kenbaar gemaakt dat de back-trackroute vrijdag wederom opengesteld zal worden. Sedert gisteren kunnen boothouders zich laten registreren met hun bescheiden. De procedures zijn reeds op het commissariaat in werking gesteld.De registratie eindigt op woensdag. Hierna zal er geen mogelijkheid meer bestaan om zich op welke manier dan ook te registreren. De burgervader benadrukte dat met deze regulering er niet uitgegaan is van de oude situatie, maar dat men vanuit een nulpunt start waar een ieder zich kan laten registreren om op deze route te varen mits wordt voldaan aan de eisen en voorwaarden zodat orde, veiligheid en rust gehandhaafd blijven en iedereen wat kan verdienen.

Zo moeten bootexploitanten zeker voldoen aan de MAS- vereisten. Zij moeten zich ook binnen korte tijd laten verzekeren. Met klem zei de dc dat degenen die buiten hun boekje zullen gaan en dronken op de route zullen varen, tegen sancties zullen aankijken. In het verleden zijn er taferelen aanschouwd, waarbij passagiers noch autoriteiten zijn gerespecteerd. Mensen die denken daar tekeer te gaan hebben het glad mis, verduidelijkte de dc . Districtscommissaris Shankar vroeg de boothouders mee te gaan met het geheel en de overeenkomst na te leven.

De sancties variŽren van een eenvoudige schorsing tot het weghalen van boten uit de vaart. Er zal gevaren worden volgens een beurtensysteem. Voor wat betreft de prijs, zullen deze zelf worden bepaald door de boothouders. Alleen geregistreerde boten zullen mogen varen op de back-trackroute. Er zullen ook verhoogde controleactiviteiten van de gewapende machten op de back-trackroute op te merken zijn. Een bestuursopzichter zal erop toezien dat het beurtensysteem wordt nageleefd.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics