Nickerie.Net, maandag 29 oktober 2007


Getuige X uit Nova programma over decembermoorden ontslagen

Fenny Zandgrond, 29/10/2007

Paramaribo - Getuige X die in het Nederlandse televisieprogramma Nova zijn aandeel in de Decembermoorden in Suriname openbaar maakte, is vorige week vrijdag ontslagen door zijn werkgever, de Buitensociëteit ‘Het Park’. Stamgasten en werknemers hadden de man herkend en bleven weg uit angst ook slachtoffer te worden bij een mogelijke vergeldingsactie op X. Dit is door een topper van Het Park bevestigd. Vorige week werd de Nova-productie in Suriname vertoond, onder meer via staatsmedium STVS.

Het brede gezelschap, onder wie ook familieleden van de decemberslachtoffers, dat in deze drukbezochte ontmoetingsplaats bijeenkomt, herkende X vrijwel direct. Hoewel zijn gezicht in beeld wel was verdonkerd, waren zijn profiel en de stem herkenbaar gelaten door de programmamakers. Getuige X heeft negen jaar gewerkt bij Het Park en was een geliefde barkeeper. Volgens bronnen heeft hij zijn ontslag niet aangevochten.

De directie van Het Park heeft, in een poging de rust te doen terugkeren in het drinkgelag, het personeel intussen geïnformeerd over de ontstane situatie.

X getuigde samen met ene Evert, die wel openlijk in beeld was, in het Nederlandse programma tegen ex-legerbevelhebber Desiré Bouterse in het slepend Decemberstrafproces. Hij zou een lijfwacht zijn geweest van wijlen majoor Roy Horb, de tweede machtige man in die tijd, en volgens eigen verklaringen deel hebben gehad in de executie van tenminste twee slachtoffers.

Gevreesd wordt nu dat er een aanslag op zijn leven zal worden gepleegd, om te voorkomen dat hij in de rechtszaal getuigt wanneer het proces eind november dit jaar wordt gestart. Pogingen van de krant om X, zoals hij door Nova werd genoemd maar die in werkelijkheid als initiaal O heeft, te bereiken, bleven vruchteloos. Familieleden zeggen dat hij ijlings met zijn gezin en ouders is ondergedoken, nadat Nova buiten afspraken om de beelden ruim vóór het proces publiekelijk toonde.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics