Nickerie.Net, dinsdag 30 oktober 2007


Politie Nickerie boekt successen tijdens invallen

Asha Chaturi, 30/10/2007

NIEUW NICKERIE - De politie van Nickerie heeft zaterdag successen geboekt bij invallen in verschillende drugshaarden. Twee vrouwen zijn tijdens de acties aangehouden en in verzekering gesteld. Verder heeft de politie 534 bolletjes crack en ongeveer 1 pond marihuana in beslag genomen. “Dit keer is er veel meer harddrugs buitgemaakt dan alle vorige keren”, zegt Gewestelijk Politie Kommandant (GPK) Kenneth Bruining.

Hij vindt het opvallend dat bij de laatste invallen alleen vrouwen in verzekering werden gesteld. De inspecteur vermoedt dat de vrouwen worden misbruikt door de mannen. Om hun in verzekeringstelling te ontlopen brengen de vrouwen meestal op dat ze jonge kinderen hebben. "Er is geen enkel excuus om de inverzekeringstelling te ontlopen", benadrukt de GPK.

De meeste drugshaarden in het rijstdistrikt zijn de politie bekend en volgens Bruining zullen zijn manschappen alles in het werk stellen om die te ontmantelen. Aan de hand van de hoeveelheid van de inbeslaggenomen drugs wordt geconcludeerd dat er een toename is in het gebruik van crack. De drugs zal op een nader te bapalen tijdstip onder toeziend oog van een Officier van Justitie worden vernietigd

Bron/Copyright:

Ingezonden

30-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics