Nickerie.Net, dinsdag 30 oktober 2007


Telesur, Uniqa en Digicel tekenen interconnectie Ericsson levert apparatuur

Ivan Cairo, 30/10/2007

Paramaribo - Digicel en Uniqa haalden gisteravond opgelucht adem, na de ondertekening van afzonderlijke interconnectie-overeenkomsten met Telesur. Digicel en Telesur ondertekenden rond 8 uur 's avonds de documenten op het kantoor van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). Uniqa tekende de overeenkomst iets na 11 uur 's avonds op Telesur's hoofdkwartier aan het Vailliantsplein.

Directeur van Uniqa, Tyrone Alberto en Telesur-directeur Dirk Currie zetten hun handtekening onder de overeenkomst die de Interconnectie regelt tussen de twee maatschappijen, vanochtend op het Telesur hoofdkantoor aan het Vailliantsplein. Op het kantoor van de Telecommunicatie Autoriteit aan de Nassylaan had CEO van Digicel, Philip van Dalsen, zijn handtekening reeds geplaatst onder de overeenkomst met Telesur. Eerder deze maand hadden Digicel en Uniqa onderling hetzelfde gedaan.-. Directeur van Uniqa, Tyrone Alberto en Telesur-directeur Dirk Currie zetten hun handtekening onder de overeenkomst die de Interconnectie regelt tussen de twee maatschappijen, vanochtend op het Telesur hoofdkantoor aan het Vailliantsplein. Op het kantoor van de Telecommunicatie Autoriteit aan de Nassylaan had CEO van Digicel, Philip van Dalsen, zijn handtekening reeds geplaatst onder de overeenkomst met Telesur. Eerder deze maand hadden Digicel en Uniqa onderling hetzelfde gedaan.-.

"Partijen hebben ondertekend en nu moeten nog wat technische werkzaamheden verricht worden bij Telesur", verneemt de Ware Tijd vanuit de Digicel-top. Ericsson, topproducent van telecommunicatieapparatuur gaat de komende dagen interconnectieapparatuur in de centrale van Telesur installeren.

Digicel en Telesur hebben afgesproken, dat het contact met Ericsson door Digicel zal worden onderhouden. Digicel is de grootste afnemer van Ericsson-apparatuur in het Caribisch Gebied. Verwacht wordt dat de werkzaamheden tussen de 10 en 14 dagen zullen duren, waarna de interconnectie een feit moet zijn.

De moeizame onderhandelingen liepen ruim een week geleden spaak, nadat Uniqa en Digicel een door Telesur aangeboden overeenkomst niet tekenden. Telesur gaf namelijk aan nog minstens een half jaar nodig te hebben om de interconnectie met de GSM-netwerken van de andere bedrijven tot stand te kunnen brengen.

Dit tot groot ongenoegen van Uniqa en Digicel die het staatstelecombedrijf vertraging van de liberalisatie van de telecomsector verwijten. De twee concurenten hadden Telesur daarna aangeboden apparatuur en technische kennis beschikbaar te stellen om de technische problemen bij het staatsbedrijf te overbruggen. Het aanbod werd aanvaard.

Maandag verstreek een door de TAS vastgesteld ultimatum omtrent de interconnectie, zonder dat de onderlinge verbinding van de verschillende netwerken tot stand is gekomen. Ook minister Richel Apinsa had enkele weken aangegeven, dat eind deze maand de intgerconnectieproblemen moesten zijn opgelost. Digicel en Uniqa hebben hun telecomvergunning sinds april op zak, gelijk nadat de wet Telecommunicatievoorzieningen in werking trad.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net  / de Ware Tijd

30-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics